top of page

izziv #100milj100km

Izziv#100milj100km oz 100milj vs 100km je neuradna dobrodelno naravnana tekma med Lejo Forstnerič in mano oziroma tekma med skoraj popolnim laikom in novopečenim ultramaratoncem, v kateri bo zmagal tisti, ki bo v svoji kategoriji (Leja na 100 km in Tešky na 100 milj) na Dalmacija Ultra Trail (DUT) tekmi dosegel boljši končni čas.

Za projekt sva se odločila bolj za šalo lani na DUTu, ko sta Leja in Oskar Mažgon bila moj support na 100 kilomtrski razdalji in kjer se je Leja praktično prvič srečala s takim tekmovanjem. Leja je izzvala in jaz sem sprejel in ko sva si segla v roko, sem vedel, da se bo tudi zgodilo. V očeh se je videlo, da oba misliva blazno resno.

Ko sva lezla na Zelenico, sem ji predstavil svojo idejo, rojeno v Jerryju, v kateri projekt ne bo le najina nedolžna stava, ampak pomemben prispevek v dobrodelni pomoči otrokom iz projekta botrstvo. Kar seveda vključuje tudi vse vas, ki pomagate, da lahko pomagamo.

Za Lejo je bilo to leto pomembno, morala se je preizkusit, morala videt, če kaj takega sploh zmore, ampak vse to ob službi, pisanju magisterija in v napačnih trenutkih še bolezenskih udarcih, ni bilo lahko. Niti za trenutek ni trmasta buča rekla ne.

Resno se je preizkusila samo 1x, na 24 ur Martince, kjer je v ženski kategoriji s 16 vzponi zasedla prvo mesto (več o tem na Lejinem blogu ).

Da bo stava imela svoj zaključek, je bilo treba izbrati tudi kazen. Za enega in za drugega. Zame je bila ideja že takoj na mizi, za Lejo smo še malo razmišljali, ampak jasno je, da bova šla oba na Ljubljanski maraton en vikend kasneje in eden od naju bo nosil nenavadno tekaško oblačilo. Če bo poražena Leja, bo ljubljanca odtekla v debelem samorogovem kombenizonu, če pa bom poraženec jaz, bom tekel v šrtikanih gatah na slončka (ja, take lepe z rilčkom in ušeski) ...

Tudi Boštjan Selinšek (Plankton Media), zdaj že moj uradni foto in video zapisovalec je bil nad idejo navdušen in vse skupaj bomo seveda zabeležili, tako da bomo lahko vse poslali v svet ...

In zdaj vi ...

Glasujte za Lejo ali Tešky-ja ter s tem prispevajte in pomagate otrokom in mladostnikom iz družin v stiski za izboljšanje kakovosti življenja.

Če verjamete v Lejo, pošljite sms prijatelj5 na 1919.

Če verjamete v Tešky-ja, pošljite sms boter5 na 1919.

seveda ni prepovedano verjeti v oba in sms poslati 2x

Hvala za vaš glas in hvala ker pomagate ...

Vrnimo otrokom prihodnost!

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page