O projektu

Ko sem lani na kavču razmišljal, kam lahko premaknem svoje noge, ki so se ravno začele dobro premikat po čisto predolgi rokerski pavzi, sem hotel preteč Slovenijo … Na treningu smo se veliko smejali, predvsem trener Gams, ki je vedel, da ne morem preteč 5 kilometrov v kosu, kaj šele 500. Pa je uspelo, uspel je prvi projekt #standupmaratonec, v katerem sem pretekel 600 kilometrov, s kolegi nasmejal 30 slovenskih mest in predvsem zbral lep kupček denarja za projekt Botrstvo.

 

Zaključek projekta je bil šele začetek nečesa novega, moje misli so bile uprte v nekaj večjega, boljšega, bolj norega, kar hočete … Misli so bile uprte v hribe, rad bi pretekel ali raje prehodil čim več slovenskih vrhov in v kočah nasmejal hribovce in hribolazce, seveda spet z dobrodelno noto …

 

Ko sem lani zaključil s projektom, je bilo veliko vprašanj, kam naprej in kot iz topa sem ustrelil “V hribe, drugo leto grem v hribe”. Srečal sem se s konceptom akcije Gremo v hribe in število njihovih lokacij (33) je zvenelo super takoj, saj je prav toliko otrok bilo osrečenih z mojimi prispevki oz. sem uradno postal njihov boter. Pa ne le to, akcija že sama po sebi druži dobre ljudi in predvsem pod eno streho promovira pomen telesne aktivnosti, da pa ne bi bilo samo enostransko, se ves čas obnavlja planinske poti, sodeluje s kočami in planinskimi društvi, pobira smeti in ohranja naravo čimbolj tako kot je.

 

Lani sem se za projekt odločil dobesedno s kavča, brez kakršnekoli kondicije in zelo hitro je šlo, letos je projekt namenjen čisto vsem, vsak se mi lahko pridruži, hodili bomo zmerno, ne bomo tekli. Več nas bo, bolj se bomo zabavali. In na vrhu se bomo nasmejali komikom, kako rekli, kako Laško pa se vam bo tudi prileglo.

 

Pred dvema letoma sem bil samo pionir slovenske »stand-up« scene, zdaj pa sem postal zagrizen tekač, ultramaratonec, ljubitelj gora in človek velikega srca, ki mu humanitarni projekti predstavljajo svojevrsten izziv, saj si želim, da bi bil svet lepši in boljši za vse njegove prebivalce.

 

Moj namen je obiskati slovenske vrhove, na planinske koče privabiti čim večje število ljudi, na vrhu oziroma pri koči skupaj s svojimi kolegi komiki izvesti »stand-up« nastop, vse zato, da bomo skupaj s pohodniki in ostalimi ljudmi dobrega srca zbrali čim več sredstev, ki jih bomo namenili za otroke iz socialno ogroženih družin projekta Botrstvo.


Ker nas s projektom Gremo v hribe usmerjajo enake vrednote, ker si želimo, da ljudje živijo aktivno in zdravo življenje in ker si želimo pomagati pomoči potrebnim, smo združili moči v projektu »#Standupmaratonec na Zlatorogovi poti – Gremo v hribe za Botrstvo«. V 33 zaporednih dneh bom obiskal 33 Zlatorogovih vrhov/koč. Terminski plan mojega podviga najdete tudi tule.