top of page

Kdo je #standupmaratonec

60814163_2933551193351646_22536753013493

Tešky je boter slovenske stand-up komedije in eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge in odvijal iz plenic. Pojavlja se za odrom, na odru, pod njim in okoli njega, je povezovalec, MC, ogrevalec in komik. Izkušnje  iz improvizacijskega gledališča je spretno unovčil in je odličen mojster atmosfere in komuniciranja z občinstvom.

 

Nastopal je na številnih slovenskih festivalih, prehodil odre večine slovenskih  klubov, obrabljal čevlje na hrvaških prizoriščih, preletel kanal in nasmejal Angleže, navdušil pa tudi turiste in potapljaške inštruktorje v Indoneziji. Tešky se rad pošali na račun svojega vegetarijanstva, managerskega poklica in ljudi, s katerimi se kot glasbeni in stendaperski manager vsakodnevno ukvarja. Ponosen je predvsem na svojega otroka, festival PANČ, ki ga organizira že več kot 10 let in na katerem vsa leta nastopa v vlogi povezovalca večine večerov. Ponosen je tudi na akademijo PANČ, v kateri je izšolal številne nove komike in na open mic večere, ki se nadaljujejo v njegovem Klubu 10ka, kjer se kalijo novi komiki in pilijo nove šale. Ne pozablja tudi na starejšega zagrebškega bratranca Studio smijeha, ki ga je v Zagrebu ustanovil 4 leta prej. Na kratko, Tešky je ponosen človek.

 

Decembra 2016 je stopil v tekaške čevlje in kmalu vzljubil tek, ki je postal njegova vsakodnevna strast. Udeležuje se številnih ultra-trail maratonskih tekmovanj (100km in več), na katerih tekmuje predvsem s samim seboj in poskuša premikati meje svoje vzdržljivosti.

 

Svojo ljubezen do komedije in ljubezen do teka je združil in vsemu dodal še veliko dobrodelno noto. Ker je že leta kot aktiven prostovoljec in dobrodelnež sodeloval na številnih manjših in večjih dobrodelnih dogodkih, je v njem zrasla ideja o nečem večjem in tako se je rodila fundacija #standupmaratonec in z njo izjemni in brezmejni dobrodelni projekti.
 

bottom of page