top of page

Od kje sploh ideja

Wings for life 2014. Eden od tistih tekov, kjer se prepričaš, da delaš nekaj dobrega. Tečeš za tiste, ki tega ne morejo, v resnici pa tečeš zase, za svoj ego. Da se preveriš, da se pokažeš. Tisti, ki ne morejo, zaradi tega ne bodo tekli nič dlje, če boš ti namesto na tretjem prenehal na 22 kilometru. Ampak pri sebi boš zmagovalec. Koliko pa si pretekel ti? A vidiš, a imaš kaj slabo vest? Lahko bi pomagal, pa nisi. Niti sebi nisi.


Jaz sem pretekel dobrih 14 km. Ampak sm se slikal pri tabli 15km, ker sem itak moral mimo nje, da sem prišel do prevoza. Čez 10 let nihče več ne bo vedel, kako daleč sem prišel, obstajala pa bo tale slika. Ampak zdaj tudi ta zapis. Za tiste, ki bodo prebrali do sem in izvedeli resnico.


Naslednji dan sem začel s treningi. Ker sem hotel naslednje leto pretečt več. Ok, začel sem govort, da bom začel trenirat, ker bom naslednje leto pretekel več. Treniral nisem nič. 2015 sem pretekel enako razdaljo, 2016 pa tudi nisem šel preko table 15. Čeprav sem z avtobusom prišel vse do table 20. Nas je vozil naokoli, ker je nekdo zaprl cesto. Ne razumem, še prej sem po tej cesti tekel in ni zgledala zaprta.


Zdaj smo začeli zares. Tekaški treningi Alive studia, fajn skupinca pod vodstvom trenerja Boštjana Gamsa se je vsak teden 2x pognala v tivolski gozd, pa okoli koseškega bajerja, pa na Rožnik. Tam je bil tudi Jane. On me je zvlekel na prvi pravi trail.

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page