top of page

Tek po Jugoslaviji, #DAN_25 če se začne v jajcu ...


Dan začnemo sami in danes bomo prvič videli, kaj v resnici pomeni menjava Fiko / Vid. Nekaj svežine smo zagotovo dobili v ekipo, ampak sigurno tudi nekaj manj izkušenosti pri vožnji avtomobila ...

Na instagramu dobim namig, da comett majčke prinašajo srečo, pa sem rekel, da bom vsaj še pol dneva v njej.

Na prvem kilometru poti ob cesti prodajajo džezve in ostale kovane in litoželezne posode. Če bi bil z avtom, bi se ustavil dalj kot samo za sliko. Lastnik se je tako ali tako skrival nekje v notranjosti, verjetno ni pričakoval pešca na tej vročini.

Vročina se nadaljuje že takoj zjutraj in jasno mi je, da se začenjajo pasji dnevi vsaj zame na tem asfaltu.

Z Vidom začneva skupaj in po prvi osemkilometrski etapi, se izvede prva menjava, proti Jajcu nadaljujeva s Simonom.

Jajce je lepo mesto, žal ni časa, da bi zavil v center pod slap, od koder je prelep razgled na grad nad tabo. Lepo se združujeta narava in mesto.

Tek se nadaljuje po dolini reke Vrbas, ki je ujeta v ozko dolino in razmišljam, kako so tukaj leta 43 osvobajali ozemlje ... Če si bil zgoraj, nisi rabil niti puške, s kamni si lahko uničil tanke v dolini, hehe

V nadaljevanju v samoti občudujem osle ob poti. Oni me samo po oslovsko gledajo.

Reka zaradi železa v kamninah postane ogabno rjava, pa vendar številni ribiči lovijo ribe. Ne bi bil navdušen, če bi to dobil na krožnik. No, če bi jebel ribe seveda :D

V zadnjih kilometrih se mi spet pridruži Nika in včerajšnjim kilometrom doda še desetko. Lepo je teči v njeni družbi, čeprav sva prvih pet kilometrov žgala 4.0 po hribu navzdol.

Ko sem šel slikat grad nad jezerom, sem jo komaj ujel. Grad me je impresioniral, lahko bi ga uporabili za Igro prestolov, ampak me je impresionirala tudi njena hitrost teka in sem na grad hitro pozabil.

Kljub temu, da smo se konkretno zgonili, imam toliko volje, da danes jaz stopim v kuhinjo. Zaželel sem si prave rižote, take, ki smo se jo naučili od Luke Jezerška v Masterchefu. In moram priznat, da mi je odlično uspela, tako po strukturi kot po okusu. prosimo za več donacij za otroke na https://www.adrifund.com/project/view/770 ... akcija :)

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page