top of page

Tek po Jugoslaviji, #DAN_22 počitek in nastop 4 v Coloseumu


Jutro se je začelo z bedno komplikacijo, akumulator na avtodomu je bil prazen. Še dobro, da imam danes tekaški mrk in to ne bo vplivalo na moj projekt, ampak vseeno je bilo kar bedno, da moramo zgubljat čas in se ukvarjat s tem. Situacijo reši voznik kamiona, ki ga opazim nekaj hiš stran in ga Fiko ujame. Pride s kabli in elektrika je nazaj, mi pa se lahko premaknemo in začnemo s počitkom, kot je bilo načrtovano.

Avto smo ob 11h parkirali pred Coloseumom in kmalu dobili obisk, Boštjan, Roger in Davorin so pripeljali Vida, ki bo novi član ekipe, ko nas Fiko jutri zapusti. Oni pa ostanejo 3 dni in bomo skupaj naredili kak kilometer. Pripeljali pa so tudi par malenkosti, ki jih potrebujem, več hranilnih ploščic, nov mp3 plajer (zrihtala Sara, baje moram vrnit enakega nazaj), majico COMETT DOMOV za hitro šviganje po asfaltu in predvsem ogromno mlečnih izdelkov Kmetije Selinšek.

Nika je uredila spanje v domačem apartmaju, ki je na prvi pogled bil bolj boren, ampak je ponujal vse kar sem v tistem trenutku potreboval, kad v kopalnici za hlajenje mišic, trdo posteljo za masažo in nočni počitek in celo čajnik za jutranji čaj.

S Simonom sva izvedla konkretno raztegovanje mišic na nogah, potem pa sem šel 2x po 15 minut sedet v mrzlo vodo, da so se mišice čimbolj ohladile in sprostile. Po tej terapiji sem se počutil odlično.

Domači apartma ni ponujal ene pomembne stvari, to je dober internet, zato sem moral opustit vse načrte, da bom še par stvari naredil za festivale in poslal fotografije Gregorju za medije.

Ob 16h sem imel intervju na radiu Sarajevo, ki je bil le 15 minut hoje oddaljen od prenočišča in tudi od kluba, zato smo odšli peš. Fiko in NIka malo po svoje v želji po znamenitostih, jaz po stopnicah v četrto nadstropje. Res da je day off, samo halo :D

Večer je prišel zelo hitro in z njim naš nastop v clubu Coloseum, ki je v resnici igralnica, ampak ima simpatičen oder z mizicami za dobrih 100 ljudi, dovolj odmaknjen od avtomatov, da ti ne motijo nastopa. Tukaj sem že bil z Magnificom in sem vedel, da bo OK.

Z mano so tokrat nastopili domači Dino Čatović,ki je prevzel vlogo voditelja, Mostarec Omer Hodžić, Banjalučan Mirko Komljenović Mirkan in Fiko Dela Vega, ki je zdaj že stalnica tudi na odrih.

Žal ni bilo veliko ljudi, dobrih 30 jih je sedlo za mizo, med njimi predstavniki slovenskega veleposlaništva, naša ekipa iz Slovenije, ekipa iz jahorina ultra traila in nekaj znancev komikov. Imelo me je, da bi kar v slovenščini nastopil glede na procent slovenskih udeležencev :D

Dino je dobro začel in spravil nekaj življenja iz publike. Čeprav je rekel, da nima voditeljskih izkušenj, smo ga kot domačina vseeno vsi videli v tej vlogi in mislim, da jo je dobro opravljal

Fiko je šel prvi in z zdaj že preverjenim setom oddelal soliden nastop, novi poskusi in nekaj improvizcije pa niso bili tako dobro sprejeti.

Nadaljeval je Omer in v prvih minutah zelo dobro nasmejal publiko, potem pa jih je s par političnimi šalami izgubil in težko dobival nazaj z dobrimi panči.

Mirkan je super opravil svoje delo, par njegovih šal mi je že iz 10ke ostalo v spominu in spet sem se nasmejal z njimi.

Ko sem začel, je bila publika že precej utrujena, komiki pred mano so bili malo predolgi. Kljub temu, da sem dobil kar nekaj smeha, sem se odločil, da malce skrajšam set in zaključim.

Simpatičen večer sicer z žal malce slabšo udeležbo, ampak predstavnik roditeljske kuče je zgledal vseeno zadovoljen, manager Adi pa nam je povedal, da v Sarajevu humanitarni dogodki redko izpadejo dosti bolje.

Pred spanjem še falafel. Zanimiv, ampak dober. Z Niko sva šl spat v apartma, ostali so se zgužvali v avtodomu pred Coloseumom. Za en dan bo šlo, potem bomo kombinirali še s šotori, avtomobilom ...

še več donacij za otroke na https://www.adrifund.com/project/view/770 ... ajde :)

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page