top of page

#standupmaratonec na Zlatorogovi poti 18: Boč


Danes se zbudimo pri Oskarju in nekako sem čudno utrujen, normalna postelja mi očitno ne paše več, Za regeneracijo smo prižgali žar in spekli zelenjavo, ni boljšega kosila kot piknik na vrtu.

Pridružili so se nam Pinč, Dijana in Luka in piknik je postal družabni dogodek. Spet sem se preveč najedel, ampak saj Boč je malo resnejši hrib.

Odpeljeva se proti Poljčanam in sonce pol ure pred štartom še žge kot za stavo, čeprav precej bilzu že ugledava črne oblake, ki napovedujejo spremembo vremena. Na štartnem mestu še ni nikogar, Gal javlja, da je na poti, napoveduje se še en Boštjanov prijatelj, ko se pripeljeta Janez in Ivek. Sta sicer rekla, da ju danes ne bo, tako da sta lepo presenetila.

Na štartu se pokaže še nekaj ljudi, vendar jih vreme prežene in se odpeljejo. Začne deževati, ampak mi se ne damo. Poženemo se v hrib, Gal in Ivek opremljena z dežniki, mi z anoraki, vendar smo bili zelo kmalu vsi premočeni, saj se je nebo dobesedno odprlo.

Voda je začela dreti po poti pod našimi nogami, morali smo previdno stopati, hladen zrak deževnega dne pa nam je dal vetra v krila in hitro smo stopili dalje. Nekajkrat smo se ustavili, da bi skupina ostala čimbolj skupaj, ko pa je dež zamenjala toča, smo samo še hodili in to vedno hitreje. Nekajkrat me je ledena kuglica udarila po ušesih, parkrat malo večja pristala na moji glavi in nekajkrat sem zastokal, ampak nihče ni upočasnil koraka.

Na razpotju se Ivek odloči, da gre proti domu, štirje pa nadaljujemo pot proti vrhu. Medtem je toča ponehala in le še malce dežja prši po nas, kmalu pa ti ta poneha in veter nas suši. Prispemo do stolpa in se odločimo povzpeti na vrh, saj je pogled v dolino zdaj res lep, potem ko je dež opral ozračje

Spustimo se proti domu in tam nas že čaka nekaj planincev s katerimi smo se spoznali na prejšnjih pohodih.

Tam so tudi Monika, Šumi in Lacky, s kolesom pa se je pripeljal tudi Matic, ki ga je na poti prav tako ujela toča in bo naslednjič verjetno uporabil čelado.

Šumi je začel z nastopom in ogrel publiko, in čeprav je teh bilo malo manj, je iz njih izvabil kar nekaj smeha.

Matic je težko čakal svoje prijatelje iz doline, ampak ker jih ni bilo po Šumijevem nastopu,ni imel druge izbire, kot da nadaljuje s svojimi šalami pred zbranim občinstvom. Izvabi kar nekaj smeha s svojimi šalami na alkohol, čeprav je med njimi tudi nekaj sposojenih.

Jaz se odločim, da bo današnji nastop vaja za Pohorje, saj sem tam pričakoval veliko znanih obrazov in sem moral biti na njih pripravljen. Vedel sem sicer, da bodo med njimi tudi današnji planinci z Boča, ampak ker jih je toliko manj, sem šel s temi šalami.

Glavna zvezda večera je bil maček, ki je med našimi nastopi paradiral pod našimi nogami in vlekel nase pozornost.

Spat gremo v Starše in čaka nas odlična zelenjavna pita s še bolj odličnim zavitkom mame Selinšek. Pa se ti ne najej preveč. Jutri bo treba res na polno gnat v pohorsko strmino, da bomo tole pokurili.

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page