top of page

Vmesni čas, festivalsko poletje


Vmes je bilo dolgo vroče poletje. Nekaj maleg sem tekel, ni pa bilo nekaj resnejšega, več sem delal na festivalih. Festivalsko poletje je čas, ki se ga vedno veselim, saj mi tako predstavlja večino delovnega časa v pisarni in ko se končno zgodijo ti festivali, ki smo jih pripravljali, vem zakaj.

Sicer sem tudi na LENTu vsako jutro prej vstal in oddelal 5-10km, pa potem šel še malo spat in bil neproduktiven do večera. Veliko sem govoril o tem, kako jaz zdaj tečem in vsi so se mi nasmihali. Moj netekaški trebušček, ma kaj trebušček, precej trebuh, ni kazal na nekoga, ki bi imel v glavi noro tekaško idejo v bližnji prihodnosti. Tek mi res še ni prišel v kri, sem pa že začutil, da mi postaja všeč, počasi je postajal moja nova ljubezen in počasi sem verjel, da je projekt izvedljiv.

Na Pivo in Cvetje nisem tekel, na Overjamu sem šel 2x malo v hrib, ampak ob nič spanja, je to bilo praktično nemogoče. Zdaj jel PANČ festival v Ljubljani in tečem vsak drugi dan nekaj malega, čisto tako, da imam občutek, da nekaj delam. Pa saj delam, tudi kilometre na odru delam in po 2h uraj programa, ki ga povezujem v fraku, me noge bolijo kot po 10km teka … Če zjutraj potem pretečem 2 kilometra, se sam sebi zdim kar faca. Sploh ker je toplo, zelo toplo je.

V Gajotu nastopam skoraj vsak torek, razen ko me ni, ker sem na festivalu. Ampak zaenkrat še ne govorim na glas o svojem projektu, samo na treningih z Gamsom smo se o tem pogovarjali in počasi seznanjam svojo pisarno. In Nino, Nina seveda mora vedet. Zmajuje z glavo, ni druge.

Veliko razmišljam o projektu, vem da se bo maj zgodil prehitro. Zemljevid je pokazal, da moram odpikat Primorsko in žal mi je tako Kopra kot Tolmina in Gorice, ampak preprosto se ne bi izšlo. Tudi Prekmurje ima preveč ravnine brez mest, moj dan pa ne sme biti daljši od 50 km in v to razdaljo moram vključit 3 mesta, v katerih bom nastopil … 3 mesta na dan, 50km na dan, 10 dni … torej 30 nastopov, 30 mest, 500km. Zdaj je že jesen in počasi bo treba kontaktirat place, kjer smo že nastopali in upat, da ne bo treba iskat preveč novih, saj smo vendarle prepredli Slovenijo s tem stand-upom in vsako mesto ima vsaj en dober prostor.

Rabil bom kakega sponzorja, da ne bo preveč vsekalo po mojem žepu. In ja … zbirat denar za nekoga, za otroke. Mogoče kak dom, ne vem še, o tem bo treba razmislit. Potem ko pridem iz Indonezije, takrat bom začel zares, prej ne …

Jutri grem na Pohorje … grem na trail. Veselim se in hkrati imam tremo. 22 km po hribu gor in dol bomo tekli.

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page